vrijdag 21 oktober 2016

Zondag 14 augustus - Venice Beach, Santa Monica en cocktails in Huntington beach

Zondagmorgen woonden we eerst een kerkdienst bij bij Robinwood Church, waar onze vriend David de pastoor is. De kerk is toegankelijk voor iedereen, hier is een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=6VMOiCaeqVY.

Na de kerkdienst stapten we in David's coole rode volkswagen busje en lieten ons naar een Mexicaans restaurantje rijden. Onderweg stootte Brigitte nog haar hoofd tegen de surfplank die in het busje hing, ouch. Bij de Mexicaan genoten we van een lekkere en vullende lunch. 


Eenmaal thuis bij onze vrienden besloten we om naar Venice beach te rijden en daarna naar Santa Monica te gaan. Het leek ons erg leuk om de real life plekken uit GTAV te bezoeken :-).  Gelukkig vonden we gemakkelijk een parkeerplek en liepen richting Venice Beach. Onze vriend David waarschuwde ons al dat Venice Beach een echte people-watching plek was. En dat was het zeker, er lopen veel apart uitgedoste mensen rond en het is er erg toeristisch. 


Het strand is er ontzettend breed, het eerste wat we zagen waren allerlei vlaggen in het zand.
We troffen het erg met het weer!
 

Het tweede wat ons opviel was de Venice beach freakshow. We wisten niet echt wat we moesten verwachten en of het de moeite waard was. Op internet stonden veel lovende recensies en het kostte maar 5 dollar. Eenmaal binnen werd er een show opgevoerd (de ruimte was wel erg klein waardoor je niet kon zitten en het best heet was) en je kon daarna in het kleine museum rondkijken. Hier zag je o.a. levende schildpadden en een slang met twee hoofden en andere rariteiten. Na dit korte bezoek aan de Freakshow liepen we verder over Venice Beach, gaven onze voeten wat rust onder een palmboom en keken naar de kunsten van rolschaatsers en skateboarders.


Een stukje verder lag Muscle Beach, een bekende "toeristische attractie". Helaas zag alles er erg versleten uit en was er helemaal niemand aan het trainen. :-(We hadden het snel weer gezien en kozen er voor om naar de Santa Monica pier te lopen, we zagen het al vaag in de verte. Het was best een eindje lopen toen we plotseling bij the original location van Muscle beach aankwamen. Hier was het een stuk drukker. Er hingen mensen in de toestellen en op een grasveld waren veel mensen acrobatiek aan het oefenen.

 


Mark over de fietspaden van Venice Beach, waar zich een missie van GTAV op afspeelt

De Santa Monica pier heeft een aantal attracties waaronder een achtbaan, reuzenrad en meer. Wij besloten een ritje in de achtbaan te maken, want dit kun je in GTAV ook. Je mag helemaal niet filmen maar stout als we zijn, deden we dat toch!
Na dit geweld hadden we lekkere trek en keken wat rond, wat was het druk! Gelukkig viel de rij voor funnel cake wel mee, wat een geluk want Brigitte is dol op funnel cake. Mark koos voor een lekker ijsje.


We waren beiden een beetje moe dus besloten we richting de auto te gaan. Santa Monica pier heeft z'n eigen politiebureau, er stonden wat auto's opgesteld, ze hadden zelfs beschikking over een shotgun in de auto (only in America!).

Tijdens onze tocht naar de auto genoten we van de mooie sunset. Het koelde hierna helaas wel wat af, en in Venice beach kwamen plotseling alle zwervers tevoorschijn leek het wel. Erg jammer dat zoveel mensen op straat moeten leven :-(

Onze vrienden wonen erg dichtbij het strand van Huntington Beach waar ook 's avonds van alles te beleven is. Je hebt er vele winkels en restaurants, waaronder ook Fred's Mexican cafe. Brigitte was hier in 2007 geweest met haar moeder en haar familie uit Riverside. Wat ze zich kon herinneren was dat ze er enorme cocktails serveerden en wilde deze zelf ook graag proberen! Het was erg gezellig om buiten bij het vuur te genieten van de reusachtige cocktails! Helaas had het meisje achter de bar het ontzettend druk (ze was in haar eentje) waardoor we best lang moesten wachten op onze tweede (en derde..) cocktail. We vonden het erg zielig voor haar en lieten daarom een royale fooi achter :-).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten