donderdag 27 oktober 2016

Woensdag 17 augustus - The long and winding road naar Las Vegas


Helaas was het woensdag tijd om afscheid van onze lieve vrienden Wendy, David en Dusty de poes te nemen. We zullen ze erg missen! We hebben een geweldige tijd gehad! 
De volgende bestemming was Las Vegas in Nevada. We vertrokken rond kwart over elf. Om half twaalf was de temperatuur al 36 graden en om twintig over twaalf al 40 graden! Om twaalf uur stopten we bij Five Guys voor de lunch. Mark genoot van een lekkere hamburger en Brigitte van de fries, pinda's en grilled cheese sandwhich. Van Huntington Beach naar Las Vegas is normaal +/- 4,5 uur rijden (zonder stops). Echter gooiden bosbranden roet in ons eten. Een groot stuk snelweg was afgesloten waardoor we een stuk secundair moesten rijden. Er was ergens een ongeluk gebeurd waardoor deze weg ook afgesloten was! De omleiding leidde ons door bergachtig landschap waar al het verkeer vast stond. De afgrond werd steeds steiler en Brigitte's handen steeds klammer.. We moesten onze airco afzetten en als klap op de vuurpijl reed er ook nog eens een vrachtwagen voor ons die nauwelijks de heuvels op kwam. Gelukkig konden we deze op gegeven moment inhalen. Overal was de lucht grijs van de vuurwolken.

Om drie uur 's middags stopten we bij een Denny's in Barstow voor pancakes en een s'more milkshake! Hier brachten we ongeveer drie kwartier door. Op het nieuws ging het constant over de branden. Het kon zijn dat Barstow ook geëvacueerd zou moeten worden dus we verlangden er naar om weer verder te rijden. 


Een achtbaan in the middle of nowhere..!
 
Rond half zeven kwamen we eindelijk aan bij ons hotel The Mirage in Las Vegas!!
 Wat een reis.. we waren allebei doodmoe van het rijden. Helaas stond er bij de incheckbalie een rij waardoor we pas laat de sleutel kregen. We hadden maar kort de tijd om bij te komen omdat we om negen uur in het Rio hotel moesten zijn voor de show van Penn & Teller. De kamer had een mooie grote badkamer en een fantastisch uitzicht op the strip en de foto van The Beatles op het hotel. Ook konden we the volcano goed zien vanuit onze kamer op de 24ste verdieping. We keken naar het barsten van de vulkaan om 8 uur en reden daarna naar Rio voor de show van Penn & Teller. Het was leuk om een keer meegemaakt te hebben, we hadden erg goede plekken in de zaal. 
Eenmaal terug bij the Mirage besloten we ondanks onze vermoeidheid nog even rond te kijken. Ondanks dat het elf uur 's avonds was, was het nog steeds 36 graden! We liepen langs Caesars Palace en bekeken twee Bellagio fountain shows. Hierna hadden we het allebei echt gehad en wilden naar bed.. :( Brigitte: Ik vond het erg jammer dat de heenrit zo lang duurde waardoor we ons moesten haasten voor de show. Hierdoor waren we na de show erg moe en hadden allebei niet echt zin om nog veel te doen. Daarnaast knelden mijn schoenen waardoor ik blaren kreeg. Dit kwam mijn humeur ook niet ten goede. Ik ben dol op Las Vegas, en dit was al de derde keer dat ik de stad bezocht, maar het bezoek viel mij deze keer helaas tegen. Wat jammer is want normaal zou ik er best een week of twee kunnen vertroeven ;)

Filmpje van deze dag

1 opmerking: