zaterdag 27 augustus 2016

Zaterdag 7 augustus - Fisherman's Wharf & Alcatraz island

Dag twee begon met een lekker ontbijtje bij het Hollywood café. Omdat wij redelijk vroeg opstonden kregen we meteen een tafeltje. Toen we klaar waren met het ontbijt stond er al een rij buiten. Brigitte koos American pancakes met maple syrup en een schaaltje zoet vers fruit. Mark koos voor een vegetarische sandwich.

530 North Point St


Vanaf het restaurant was het niet ver lopen naar het uber toeristische Fisherman's Wharf. Hier bevind zich o.a. het gratis Musée Mécanique met allemaal oude spelmachines waarvoor met muntjes betaald moet worden, Ripley's believe it or not, de San Francisco dungeon, Madame Tussauds, de US Pampanito duikboot die te bezoeken is (kreeg een reputatie door zes Japanse schepen te doen zinken en anderen zwaar te beschadigen) en een ander te bezoeken schip genaamd Jeremiah O'Brien (Een van de laatste fully functional Liberty schepen van de 2710 gebouwd en gebruikt in de tweede wereld oorlog). In de verte zie je Alcatraz island.
Ook hier te vinden is de eerste bakkerij in San Francisco die sourdough (zuurdesem) brood maakte, Boudin. Je kunt hier ook lunchen en een rondleiding achter de schermen krijgen. Populair zijn de bread bowls van sourdough-brood. Op een typische gure San Francisco-avond met wind, mist en zilte zeelucht gaat er niets boven warme soep in een bread bowl. De soepkom is gemaakt van sourdough bread en dus helemaal eetbaar. Hoewel de stad deze eetbare soepkom niet heeft uitgevonden, is het in combinatie met clam chowder (een soort vissoep) wel een culinaire specialiteit uit de regio. Enkele leuke winkels zijn US Route 66, IT'SUGAR en Laline. De eerste is een grote souvenirwinkel met allerlei kitsch spulletjes. Je vind er bv. vollop Coca cola producten en meer. De tweede is een snoepwinkel waar ze naast snoep ook producten zoals t-shirts verkopen. Ze hebben zelfs een Pusheen gedeelte! Laline is een beetje zoals bath and body works, ze verkopen lekker geurende en verzorgende scrubs, bodylotions et cetera.We liepen verder richting het Marina district en stopen onderweg voor een Ben & Jerry's ijsje in the smaak Stephen Colbert's American cone. Een van de stipjes in google maps was The Buena Vista, een cafe welk bekend staat om hun Irish coffee. Ze serveren 2000 Irish cofees per dag! Het was erg druk, een goed teken in de grote stad en het smaakte inderdaad goed.

De bekende cable cars 

Na dit drankje hadden we wel honger en besloten naar 3 potato 4 te gaan, een veganistisch tentje waar ze organische, veganistische baked-not-fried aardappelen verkopen. Al hun sausjes zijn ook veganistisch. Een aanrader!

Bij Pier 39 vind je veel eettentjes, (souvenir)winkels (zelfs een kerstwinkel!) en de bekende zeehonden! Wat een lawaai maken ze en ze kunnen ook goed vechten. Zo duwen ze de anderen steeds van het platform af.
's Middags was het tijd om naar Alcatraz te gaan. De tickets zijn vaak maanden van tevoren al uitverkocht, gelukkig hadden wij ze meteen besteld anders waren we te laat geweest. Aangekomen op het eiland bekeken we eerst een informatieve film. Daarna gingen we op ons gemak het eiland bekennen. Het was best een steile klim. We liepen onder andere langs de watertoren, het recreatiegebouw van de gevangenisbewaarders en hun familie en de ruïnes van de vroegere gevangenisbewaarder. Op elke plek had je een prachtig uitzicht op de skyline van SF. We bezochten buitenom ook de grote luchtplaats waar de gevangene vroeger honkbal speelden.

Hierna haalden we de bekroonde audio tour op. Deze 45 minuten durende self-guided tour bracht ons o.a langs de cellblocks, de eetzaal, bibliotheek, de isoleercellen en het kantoor van de gevangenisbewaarder. Sommige cellen waren aangekleed zoals ze vroeger er uit zagen. Kleine kamers met een klein bed, toilet en bureau. De gevangene brachten de meeste dagen in hun cel door en mochten niet met elkaar communiceren. Wat veel mensen  niet weten is dat het eiland na de sluiting v.d. gevangenis een tijdje bezet is door de native Americans. Nog veel eerder was het een militaire vestiging. 


Een ding is zeker, het is echt een must-do wanneer je in San Francisco bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten