vrijdag 26 augustus 2016

Vrijdag 6 augustus - Aankomst & Chinatown

Vrijdag 6 augustus was het eindelijk zo ver, we gingen naar Amerika! We werden al vroeg afgezet op Schiphol en waren snel door de douane heen. Dit gaf ons genoeg tijd voor een ontbijtje bij café Cocó wat erg goed beviel.De vlucht met KLM verliep voorspoedig, we hadden extra betaald voor stoelen bij de nooduitgang zodat we de gehele vlucht onze benen konden strekken. Eenmaal aangekomen in San Francisco overleefden we het praatje met de douane en mochen we het land binnen. We namen een Uber en kregen van het hotel een complimentary upgrade naar een executive kamer. Het hotel bevond zich vlakbij Grace cathedral. Het eerste wat je opvalt aan SF zijn de ontzettend steile straten, een workout voor je kuiten!


Ook al was het hartje zomer, in San Francisco was het KOUD. Vooral de ijzige wind zorgde ervoor dat je al snel stond te bibberen. Aangezien we ook naar zuid Californië gingen hadden we niet veel warme kleding meegenomen.

Als eerste liepen we naar beneden om bij de T-mobile winkel mobiel internet te kopen. Na het aftikken van ongeveer 70 dollar kwamen we erachter dat het (4G) internet op Brigitte's mobiel (Motorola) het niet deed. Ontzettend balen want no refunds! Mark's gekochte sim kaart deed het wel op zijn telefoon. We probeerden van alles, zonder succes. :-( Brigitte kon alleen via Marks hotspot online maar daar had ze niets aan wanneer Mark ma-do op het werk zou zijn.. Dat was wel een baalmoment, meteen op de eerste dag een flinke hap uit het shop budget en er is in SF haast nergens gratis openbaar wifi (zelfs niet in winkels, restaurants e.d.).

Eten deden we bij Lori's diner aan Sutton street omdat we niet veel zin meer hadden om op zoek te gaan. Het viel ons een beetje tegen, de service was in Brigitte's ogen "on-Amerikaans" (lang wachten, geen refills gekregen, heel lang moeten wachten op de friet (we hadden de rest allang op), niet eens een "sorry voor het wachten", ze gooide het zo ongeveer op tafel.). Geen aanrader dus..

's Avonds liepen we naar Chinatown toe en gingen wat winkeltjes in. Brigitte had er wat meer van verwacht, daarom viel het een beetje tegen. Waar wij niet aan toe zijn gekomen, maar wat wel aangeraden wordt is de Golden gate bakery. Hier verkopen ze volgens internet de lekkerste egg tarts. Je kunt alleen contant betalen en ze zijn het grootste gedeelte van het jaar "op vakantie".


Morgen komt het verslag van dag twee online :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten